Dieta sensoryczna
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | SP-DSE4 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Dieta sensoryczna |
Jednostka: | Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej |
Grupy: |
Obowiązkowe dla stud. podyplomowych: diagnoza i terapia z zaburzeniami integracji sensorycznej |
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
2.00
(w zależności od programu)
|
Język prowadzenia: | (brak danych) |
Rodzaj przedmiotu: | obowiązkowe |
Efekty uczenia się: |
WIEDZA: - Zna cele i zadania diety sensorycznej - Ma uporządkowaną wiedzę na temat oddziaływań stosowanych w ramach diety sensorycznej - Rozumie na czym polega właściwe zastosowanie diety sensorycznej w praktyce klinicznej. UMIEJĘTNOŚCI: - Potrafi zaprojektować dietę sensoryczną dla osób z różnymi trudnościami w zakresie przetwarzania bodźców zmysłowych - Przedstawia rodzicom i nauczycielom w komunikatywny sposób zasadność zaprojektowanej diety sensorycznej - Nawiązuje współpracę ze środowiskiem dziecka; potrafi współdziałać z innymi specjalistami w celu realizacji zaleceń zawartych w diecie sensorycznej. |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy dla niestacjonarnych 2021/2022" (zakończony)
Okres: | 2021-10-01 - 2022-02-20 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 20 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Ewelina Młynarczyk-Karabin | |
Prowadzący grup: | Marta Wiśniewska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: | Zaliczenie na ocenę |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie.